Antwoorden op vragen over uw installatie

Alarmsystemen

Ik wil graag een duplicaat van mijn afstandsbediening...

Om een duplicaat-afstandsbediening te verkrijgen, moet u in het bezit zijn van de CODEKAART (een rode plastic kaart met een code van 16 cijfers) en een functionele afstandsbediening.

Neem contact op met een dealer bij u in de buurt (zie "Onze dealers") of neem contact op met onze technische partner:
Service Center Gent Bvba - Smetledestraat 74, 9230 Wetteren, België
tel : 0032(0)9/231.82.52 - e-mail : scgent@telenet.be - website : www.scgent.be

Mijn alarm reageert niet meer op de afstandsbediening en lijkt geblokkeerd...

De meeste van onze alarmen hebben een OVERRIDE code. U hoeft alleen maar de procedure te volgen die in de gebruikershandleiding staat vermeld voor een nooddeactivering van het alarm. U vindt de instructies voor de meeste van onze producten in de rubriek "Instructies" van de site. De EasyCan-alarmen hebben ook een automatische nooddeactiveringsfunctie via het inbrengen van de contactsleutel en het lezen van de transponderchip die compatibel is met een groot aantal voertuigen.

Het alarm kan in zeer zeldzame gevallen blokkeren door stroomproblemen. Wij raden u aan een reset uit te voeren door de voeding gedurende 30 seconden los te koppelen (of de accu van het voertuig nadat u zich ervan hebt vergewist dat dit geen probleem voor het voertuig oplevert).

Mijn alarm gaat af zonder reden

De meeste van onze alarmen zijn uitgerust met een alarmgeheugen dat de oorzaak van het alarm aangeeft. Als een alarm is afgegaan, knippert de LED een aantal keren als het alarm is uitgeschakeld. Raadpleeg de gebruikershandleiding om de oorzaak vast te stellen aan de hand van het aantal keren dat de LED knippert. NB: Het inschakelen van het voertuig wist het alarmgeheugen.

Welke batterijen in mijn alarmafstandsbediening (M100, M500, M2500 & TX Mykro)

De afstandsbedieningen van de MetaSystem-alarmen werken over het algemeen op 2 CR1220-batterijen die gemakkelijk door de gebruiker kunnen worden vervangen. Schuif ze gewoon onder de metalen trekkerbeugel.

GPS trackers & geolocatie

De toegangscodes die ik per SMS heb ontvangen om in te loggen in de MetaTrak Plus applicatie werken niet. Wat moet ik doen?

Bij het invoeren van het wachtwoord moet worden gelet op hoofdletters en kleine letters. Het is soms mogelijk een hoofdletter "i" te verwarren met een kleine letter "L" of het cijfer "8" met de letter "B" of een "O" met een nul "0"). Deze codes zijn tijdelijk, de eerste keer dat u verbinding maakt met een toepassing of webplatform wordt u gevraagd ze te wijzigen om de veiligheid van uw toegang te garanderen.

Ik ben mijn Metatrak toegangscodes kwijt. Hoe kom ik aan nieuwe?

Om nieuwe toegangscodes te ontvangen, volstaat het een verzoek in te dienen via de contactpagina, met vermelding van uw chassisnummer of uw MetaTrak-contractnummer. Wij sturen uw codes terug per SMS naar het mobiele telefoonnummer dat in uw contract staat vermeld. Na terugzending zijn de oude codes niet meer geldig.

Waarom krijgt u telefoontjes van de alarmcentrale?

Incert-gecertificeerde systemen (verzekeringsmaatschappij) zijn aangesloten op een centrale alarmcentrale die ze bewaakt. In geval van alarm nemen zij telefonisch contact met u op via het nummer dat in uw contract staat. Deze oproepen kunnen plaatsvinden bij gebrek aan identificatie van de bestuurder (TT2 en TT4), bij uitschakeling van de stroombron van het systeem (sabotage) of bij slepen (verplaatsing van het voertuig zonder dat het contact is ingeschakeld). Deze waarschuwingen zijn abnormaal en als ze herhaaldelijk voorkomen, verzoeken wij u contact op te nemen met uw installateur om uw installatie te laten controleren.

Mijn MetaTrak systeem stuurt me waarschuwingen voor bestuurder ID fouten via SMS, e-mail en de MetaTrak Plus app.

Uw MetaTrak systeem kan worden uitgerust met identificatiebadges. Deze zijn nodig bij elk gebruik van uw voertuig. Bij een waarschuwing wordt de badge niet gedetecteerd of uitgeschakeld. Vergeet niet uw badge bij u te dragen telkens wanneer u het voertuig gebruikt.

Hoe controleer ik of mijn ID Tag actief is?

De ID-tag bevat een rode LED die om de 4 seconden zwak knippert om aan te geven dat hij goed werkt. Als de LED niet knippert, druk dan binnen 10 seconden 5 keer op de centrale toets om hem te activeren.

Hoe vervang ik de batterij in mijn ID-Tag?

De batterij in de ID-Tag is eenvoudig te vervangen. Schuif gewoon een schroevendraaier in de rand van de ID-Tag om hem te openen. Vervang vervolgens de batterij (CR2032 3V) door de nieuwe, met inachtneming van de polariteit (negatief op het gedrukte circuit). Vergeet niet de badge opnieuw te activeren door 5 keer op de knop te drukken en controleer of de LED om de 4 seconden oplicht.

Mijn auto wil niet starten en is uitgerust met een startonderbreker

Sommige volgsystemen kunnen zijn uitgerust met een blokkeermodule. Normaal moet dit niet geactiveerd worden, tenzij het voertuig gestolen is. Als het voertuig niet start, controleer dan via de MetaTrak Plus-toepassing of de startonderbreker niet geactiveerd is. Als dat zo is, deactiveer het dan via de applicatie.

Na een GSM stoorzender detectie waarschuwing, start mijn voertuig niet meer

Als uw locatiegebonden systeem u een storingsdetectiewaarschuwing stuurt, kan de startonderbreker automatisch geactiveerd zijn om uw voertuig te beschermen. Schakel in dat geval gewoon de startonderbreker in en uit via uw MetaTrak Plus mobiele app om terug te keren naar een normale situatie.

Is er een noodoplossing om mijn startonderbreker uit te schakelen?

Ja, het is mogelijk om deze startonderbreker functie direct uit te schakelen via de MetaTrak Plus applicatie. Bij afwezigheid van een GSM-netwerk biedt de applicatie een back-up oplossing via de Bluetooth van uw smartphone. Zie de handleiding voor details.

Vraag over mijn abonnement

Mijn auto is gestolen. Wat moet ik doen?

Als u zeker weet dat het echt om een diefstal gaat, neemt u onmiddellijk contact op met de alarmcentrale op +32 2 788 00 21 en geeft u het PV-nummer door (verplichte aangifte van diefstal bij de politie - of, om tijd te besparen, het adres van het politiebureau waar u de aangifte zult doen).

De operator van de alarmcentrale vraagt me om me te identificeren. Waar gaat dit over?

Dit is een normale handeling om u te identificeren en is een wettelijke verplichting. Geef hem je wachtwoord of je geheime code. Let op: dit zijn niet de codes voor het gebruik van de mobiele applicatie!

De geheime code of het wachtwoord dat ik kreeg om me te identificeren past niet bij mij

Geen probleem! Neem contact op met de administratie op +32 2 788 00 21 voor een codewijziging en geef hen een code of wachtwoord dat bij u past.

Ik wil mijn contract opzeggen, wat moet ik doen?

Stuur ons de annuleringsaanvraag per e-mail naar metatrak@mseurope.be en geef daarbij aan of u uw contract op de verjaardag of met onmiddellijke ingang (in dat geval is het systeem niet meer functioneel) wilt opzeggen. U krijgt een bevestigingsmail zodra de annulering door onze diensten is verwerkt.

Ik verkoop mijn auto. Kan ik het systeem in mijn nieuwe auto laten installeren?

Natuurlijk! Het huidige systeem kan worden verwijderd en opnieuw worden geïnstalleerd in uw nieuwe voertuig. Zorg ervoor dat dit niet duurder is dan een nieuwe installatie. Vraag uw installateur dan om de gegevens van uw nieuwe voertuig aan te passen aan uw bestaande contract (wij kunnen dit op verzoek ook doen). U krijgt een bevestigingsmail zodra de wijzigingen zijn doorgevoerd.

Ik verkoop mijn auto en de nieuwe eigenaar wil het contract overnemen. Hoe ga ik te werk?

U moet ons toestemming geven om uw contract over te dragen aan de nieuwe eigenaar. Uw reisgeschiedenis wordt uiteraard gewist. De nieuwe eigenaar moet ons een e-mail sturen waarin hij aangeeft dat hij uw contract wil overnemen. Wij hebben de volgende gegevens van de nieuwe eigenaar nodig: naam - voornaam - bedrijfs- + BTW-nummer (indien van toepassing) - geboortedatum - adres - mobiel telefoonnummer - e-mailadres - merk en model voertuig - chassisnummer - kenteken - verzekeringsmaatschappij + polisnummer.

Ik heb een auto gekocht met een van uw systemen. Hoe kan ik het systeem weer activeren?

Als het systeem niet meer onder een actief contract valt (in dat geval moet de vorige eigenaar eerst toestemming geven voor de overdracht), kunnen wij voor u een nieuw servicecontract opstellen. Gelieve ons alle nodige informatie te bezorgen (naam - voornaam - bedrijf + BTW-nummer (indien van toepassing) - geboortedatum - adres - mobiel telefoonnummer - e-mailadres - automerk en model - chassisnummer - inschrijvingsnummer - verzekeringsmaatschappij + polisnummer).

Mijn verzekeraar vraagt me om een certificaat. Kunt u mij die bezorgen?

Alleen de installateur (=Incert gecertificeerd montagepunt) kan de Incert-conformiteitsverklaring (=attest) afgeven. Wij nodigen u uit rechtstreeks contact met hem op te nemen.

Parkeerhulpsystemen

Klinkt mijn parkeerhulp anders als ik de auto in zijn achteruit zet?

Onze parkeerhulpmiddelen hebben een zelfdiagnosefunctie. Als een sensor beschadigd of losgekoppeld is, zendt het systeem 1 tot 4 hogere signalen uit om te waarschuwen en aan te geven welke sensor het probleem is.

Heb je het antwoord op je vraag niet gevonden? Aarzel niet om contact op te nemen met onze deskundigen, wij zullen u graag antwoorden.